Vælg med omhu: Behandling af acne må ikke være en pakkeløsning

Ønsker du at undergå behandling af acne, er det vigtigt, at du ikke vælger en pakkeløsning. Der findes flere klinikker i Danmark, der tilbyder et forløb, hvor man ved, hvad man får. Det kan virke som en god løsning, men det er det faktisk ikke.

Der er nemlig stor forskel på folks behov samt sværhedsgraden af deres acne. Derfor er det vigtigt, at du får skræddersyet et unikt og individuelt behandlingsforløb, hvor der er taget udgangspunkt i netop din hudsituation. Ellers risikerer du, at du ikke opnår det ønskede resultat.

Hvordan kan man behandle acne?

Acne kan behandles på flere måder. Netop dette faktum er også en af årsagerne til, at en behandling ikke kan standardiseres. De enkelte behandlingsformer egner sig nemlig til forskellige formål.

Som udgangspunkt bliver følgende anvendt til behandling af acne:

  • Kemisk Peeling
  • Acnelan peeling
  • IPL laser
  • Gigalaser

I og med, at der er stor forskel på, hvad folk har af behov, er der også forskel på, hvilken af disse, der er den mest effektive. Som følge af dette, er det vigtigt, at du ikke selv vælger en behandling, men at du i stedet overlader det til en specialiseret sygeplejerske.

Ofte kombineres flere behandlinger

Da det ikke er altid, at man kan opnå et godt resultat med blot én af behandlingerne, bliver de ofte kombineret. Om det er nødvendigt for dig, er dog svært at sige. Det er nemlig sværhedsgraden og omfanget af din acne, der er afgørende for, om det er nødvendigt.

Er man ramt af meget svær acne, vil man sjældent kunne undgå at skulle kombinere flere af behandlingerne. Derfor skal man i et sådant tilfælde også være indstillet på, at den samlede behandling er mere omfattende – og ofte også en kende dyrere.

Få altid en konsultation først

Inden du starter i behandling, er det vigtigt at få en konsultation. De fleste steder er dette både gratis og uforpligtende. Her får du nemlig mulighed for at tale om behandlingerne, ligesom en sygeplejerske vil vurdere din hud, så den bedste behandling kan tilrettelægges.

Er du i dialog med en klinik, der ikke vil tilbyde dig en gratis konsultation først, bør du finde en anden. Det er ofte et tegn på, at de vil sælge dig en pakkeløsning. Ganske vist kan det virke efter hensigten, men det er sjældent, hvorfor du bør holde dig fra at vælge en sådan løsning.