Fjern uønsket kropsbehåring

Hvad end du foretrækker skrabere eller barbermaskiner, eller måske voksbehandlinger, skal du huske at passe godt på din hud. En kvinde fra det 21. århundrede kan fjerne eller beholde lige det, hun vil – men hvis du har uønsket hårvækst, du gerne vil af med, er der en række metoder, du kan tage i brug.

 

Nogle af tilgangsmåderne kan du bruge ganske roligt hjemme i badet, mens andre, ofte de mere permanente, kræver tidsbestilling hos en professionel.

 

Skrabere og barbermaskiner

 

Engangsskrabere kan godt bruges mere end én gang, og det er nyttigt at have en enkelt eller to liggende på hylden i brusenichen, så du nemt og hurtigt kan fjerne hår under armene, på tæerne eller andre overskuelige steder. Du kan let bare bruge den, når du har puttet sæbe på området, og det er ganske hurtigt overstået.

 

Til benene kan du med fordel skifte over til en barbermaskine: En skraber kan her være for møjsommelig og give ondt i ryggen, da den er meget manuel og kræver mere bevægelse og akrobatik. En barbermaskine skal du bare styre og tømme fra tid til anden, og så klarer den ellers arbejdet helt fint!

 

Når du skal finde en barbermaskine, kan du gå på nettet og lede efter sider med en barbermaskine test. Her kan du så læse dig frem til, hvilken model er bedst til dine behov, og du kan sammenligne priser på nettet, så du får mest muligt for pengene!

 

Slutteligt kan du købe en hårfjerningscreme. Formålet med sådanne er, at cremen simpelthen bare får dit hår til at falde af. Læs altid instrukserne meget grundigt, da disse produkter somme tider kan have bivirkninger.

 

Laser- og voksbehandlinger

 

Hvis du vil have et mere permanent resultat, er der to muligheder: Voksbehandling og laserbehandling.

 

En voksbehandling er ikke permanent, men den hiver ideelt set håret så meget ud, at det tager flere uger om at vende tilbage. Du kan eventuelt få et par voksbehandlinger i løbet af sommeren eller inden en ferie, så du slipper for bøvl i varme temperaturer.

 

Hårfjerning med laserbehandling er noget andet. Her bliver dit hår permanent fjernet, så det aldrig vender tilbage.

 

Det anbefales, at begge disse metoder kun tages i brug hos en professionel, som der skal bestilles tid til. Voks kan godt udføres derhjemme, men sørg i så fald for, at du har købt ordentlige strips og er forberedt på eventuelle fejl.