Behandling af tør hud

Vi er i vinterhalvåret, og det betyder også at fleres af os bliver ramt af tør hud – det er nemlig typisk på denne tid af året, det rammer os. Det skyldes at temperaturen og luftfugtigheden falder, og det er ikke god til huden. Det har nemlig en udtørrende effekt. Det hjælper heller ikke, at man opholder sig meget indenfor, da det skaber en stor kontrast til temperaturen udenfor, og huden har ikke godt af den store forskel. En tredje ting der har en påvirkning kan være, hvis du tager for varme bade. Det gør man jo typisk, fordi man gerne vil have varmen, nu hvor man ikke kan få det udenfor. Dette er heller ikke godt, og giver også tør hud, hvis du ikke plejer det. Det kan være rigtig træls at have tør hud, da det som regel klør en del. Derfor er det vigtigt, at du får gjort noget ved det.

Brug creme

Det er vigtigt, at du bruger creme til tør hud. Creme er rigtig godt, det det har en fugtende effekt. Der findes mange forskellige slags cremer, som kan hjælpe din hud. Det skal naturligvis være i de rigtige mængder, og det er vigtigt, at du ‘lytter’ til din hud. Du kan prøve dig lidt frem. Både med forskellige mængder men også forskellige slags.

Samtidig er det også vigtigt, at du bruger den rigtige form for sæbe. Det er godt, hvis du ikke bruger for meget, og det skal helst være så PH-neutral som muligt. Når du er færdig med badet, kan det være en ide at duppe din hud tør og altså ikke gnide den. På den måde skåner du din hud, og det kan være en stor hjælp.

Hjælp huden på andre måder

En anden ting du kan gøre, er at hjælpe huden på en anden måde – og det er indefra. Vi snakker altså om kosttilskud. Det er nemlig ikke altid, at hjælpen udefra er nok. Og i den situation kan det være, at du er nødt til at gøre lidt mere. Det hjælper huden, og det er også sund for resten af kroppen at bruge kosttilskud – det er altså en win win.

Vi håber at denne lille artikel, kan hjælpe dig, hvis du døjer lidt med tør hud. Vi forstår at det kan være frustrerende, og det vigtigste er, at du som sagt hjælper din hud – på flere forskellige måder.