Guide: 3 gode råd til dig, der skal have børn med på tur

Når du skal have dine børn med på tur, er det vigtigt, at du sørger for at forberede dig grundigt. Det er skønt at have børnene med på tur, men hvis ikke du er ordentligt forberedt, kan det hurtigt ende med at blive en trættende oplevelse. Herunder følger 3 konkrete tips, som med garanti vil gøre oplevelsen bedre for både dig selv og dine børn.

1. Forbered dig i god tid på forhånd

Start med at foretage noget research om rejsens destination, så du ved, hvilke muligheder, der er for børn. Det er vigtigt, at aktiviteterne er alderssvarende. Hvis det er små børn, kan det eksempelvis være at besøge zoologiske haver eller museer. Det vil spare tid, hvis I ikke skal kigge formålsløst rundt, når I ankommer til rejsedestinationen.

Bemærk, at afhængigt af, hvor du rejser hen, er der nogle aktiviteter, som måske ikke er egnede for de små på grund af sikkerhedshensyn (f.eks. svømning i søer). Sørg også for, at alle de ting, du medbringer, er tilladt i landet. Det kan være ting såsom mad og medicin, da der er særlige regler i de forskellige lande.

2. Pak let

Det er en god idé at pakke let, så børnen eventuelt kan bære deres egne ting selv. Det vil gøre rejsen langt mindre besværlig, og det gør samtidig, at selve rejsetiden bliver lettere at holde ud.

Hvis du planlægger at medbringe separat bagage til dine børn, skal du sørge for, at de har tasker af passende størrelse, så de ikke bliver for tunge for dem at bære i længere tid. Hvis du sørger for at pakke let, undgår du, at de bliver frustrerede bare ved at tænke på alle de gåture, de skal ud på – og det sparer dig for en masse besvær.

3. Vær fleksibel

Det er vigtigt at kunne være fleksibel, når du rejser med børn. Det skyldes, at deres behov kan ændre sig fra det ene øjeblik til det andet. De bliver måske trætte efter at have gået i lang tid og vil så gerne bæres. Det af samme årsag være en god idé at medbringe et søskendebræt eller ståbræt til barnevogn også, så der er plads til storebror eller storesøster på barnevognen, hvis han eller hun bliver træt.

Det er også vigtigt, at I begge som forældre også tager jer af jeres egne behov på turen. Bliver I syge eller udmattede på turen, vil det kun føre til yderligere problemer som f.eks. skænderier med hinanden – og det går også ud over børnene. Prøv at holde tingene sjove ved at holde jer aktive under hele turen, så alle får en god oplevelse.