Baby Shower – hvordan er det opstået i Danmark?

Baby Shower er en tradition, vi har taget til os fra USA. Før i tiden havde et Baby Shower det formål at støtte de kommende forældre ved at skaffe en masse af det babyudstyr, de ville få brug for. Det skete for det meste, når baby var blevet født eller lidt hen ad vejen og var ikke en dissideret fest, som det er i dag.

Nutidens Baby Shower indeholder også gaver med babyudstyr til de kommende forældre, men det er nu også blevet en hyggelig fest for venskab og for at fejre, at baby snart ankommer. Det er en dag, hvor den kommende mor er i fokus ved at hygge omkring hende. Det involverer for det meste både gaver, mad og hyggelige aktiviteter.

Det er en tradition, at den kommende mor ikke ved noget om de kommende festligheder. I stedet planlægger veninder, kvindelige familiemedlemmer og andre en hyggelig dag for den kommende mor. Det foregår tit sådan, at gæsterne sammen planlægger mad, pynt, aktiviteter og gaver sammen, så alle giver en hjælpende hånd med i forberedelserne til festen.

Pynten er traditionelt set lyseblå, hvis den kommende baby er en dreng, og lyserød, hvis den kommende baby er en pige. Hvilket pynt der er tale om, er meget forskelligt, da det kommer helt an på, hvad arrangørerne vil have af pynt til festen. Der er dog ofte balloner, bannere og forskelligt bordpynt – alt sammen i den valgte farve. Ved man ikke om baby bliver en dreng eller pige, kan man vælge at pynte op i begge farver – og eventuelt få folk til at tage service i lyserød eller blå, alt efter om de tror, baby bliver en dreng eller en pige. Man kan på denne måde se, hvor mange der tror på det ene eller det andet køn, hvilket kan være sjovt at se tilbage på, når baby er ankommet. Pynt kan fås mange forskellige steder, for eksempel har all4party.dk temaet ”Baby Shower” på deres side, hvor du kan finde alt pynt til det kommende Baby Shower.

Aktiviteter til Baby Shower er også meget forskellige. Nogle laver ”Gæt kønnet” eller ”Gæt baby’s navn”. Det kan også være lege, hvor den kommende mor skal smage babymad og gætte, hvad det er, eller give en dukke tøj på med bind for øjnene.

Det vigtigste er, at det bliver en hyggelig dag for den kommende mor.