Sådan vælger du den rette a-kasse og får økonomisk tryghed

Er du på arbejdsmarkedet som lønmodtager, og er du endnu ikke medlem af en a-kasse? Så er det en rigtig god idé at blive det snarest – jo før, desto bedre. En a-kasse sikrer dig nemlig en økonomisk tryghed, som du ikke får andre steder fra. Det kan også være, du blot ønsker at skifte a-kasse, men ikke ved, hvordan du skal navigere rundt i udvalget og finde den rette. I denne guide får du en række tips til, hvordan du vælger den rette a-kasse.

Tværfaglig eller fagspecifik a-kasse – hvad er forskellen?

Der findes som udgangspunkt 2 typer af a-kasser: En tværfaglig og en fagspecifik. En tværfaglig a-kasse målretter sig alle former for erhverv og brancher. En fagspecifik målretter sig derimod mod, som navnet antyder, et specifikt fag eller en branche. En fordel ved at vælge en tværfaglig a-kasse er, at du kan forblive medlem, også selvom du skifter til en ny branche. Dog kan det være en god idé at vælge en fagspecifik a-kasse, hvis du ikke har planer om at skifte jobtype lige foreløbig.

Sammenlign priser på forskellige a-kasser

Vil du være helt sikker på at få den allerbedste akasse til den skarpeste pris? Så gør du klogt i at sammenligne priserne på de forskellige a-kasser. Prisen kan nemlig variere en del fra selskab til selskab. Det er også en god idé at tage højde for a-kassernes serviceniveau, når du alligevel er i gang med at sammenligne dem.

Kombinér a-kasse og fagforening

Som oftest kan du kombinere en fagforening med en a-kasse, og det er altså en rigtig god idé. Denne løsning sikrer dig den mest ultimative tryghed på arbejdsmarkedet – både økonomisk og juridisk. I de fleste tilfælde kan du tilmed spare en del penge ved at vælge denne løsning, hvor du kombinerer fagforening og a-kasse hos selvsamme selskab.