Hvad er Alopecia? Og hvad er vigtigt at vide  

Alopecia er en medicinsk tilstand, der fører til hårtab på hovedet og andre steder på kroppen. Det kan forekomme i forskellige former, herunder Alopecia areata (en type hårtab, der opstår i runde pletter), Alopecia totalis (total hårtab på hovedet) og Alopecia universalis (total hårtab over hele kroppen). Du kan læse mere om tilstanden her. 

Hvad er årsagen til Alopecia?

Årsagen til Alopecia er ikke fuldt forstået, men det antages, at en kombination af genetiske faktorer og miljøpåvirkninger kan spille en rolle. Alopecia kan også være en bivirkning af nogle medicinske behandlinger, såsom kemoterapi.
Der findes desværre ingen kur mod alopecia, men der er nogle behandlinger, der kan hjælpe med at bremse hårtab og fremme hårvækst. Disse omfatter topiske og systemiske mediciner, såsom minoxidil og kortikosteroider samt hårtransplantationer. Det er vigtigt at huske, at alopecia er en almindelig tilstand, og at der er mange mennesker, der lever med det. 

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg har Alopecia?

Behandling af alopecia afhænger af typen af ​​alopecia og sværhedsgraden af ​​hårtab. Nogle former for alopecia kan behandles med medicin, mens andre kan kræve kirurgisk indgreb eller andre mere invasive procedurer. Hvis du lider af alopecia totalis eller alopecia areata kan du vælge at bære en paryk, hvis du ønsker dette. 

Der findes flere forskellige fordele ved at bruge en paryk. En paryk giver dig mulighed for at ændre dit udseende hurtigt og nemt, og den vil også være med til at dække dit hårtab, hvis du ikke ønsker, at andre skal se det. Derudover opnår du en nem styling med en paryk, da den giver dig mulighed for at have en færdiglavet frisure, så du kan undgå at bruge tid og energi på at style dit eget hår. Ydermere findes der en bred vifte af parykker tilgængelige, så du kan vælge en, der passer til din personlighed og stil.