Guide: Bliv klar til flåtsæsonen

Flåtsæsonen er lige rundt om hjørnet – og flåterne kan faktisk allerede nu blive et problem, da de begynder at komme frem, når nattefrosten forsvinder. Læs derfor videre og bliv klar til flåtsæsonen på nul komma fem.

Find midler mod flåtbid

Hvis du har husdyr såsom hund eller kat, har du helt sikkert oplevet, at de har haft flåter eller tæger på sig. Det er desværre ret svært at undgå med husdyr, men du kan heldigvis finde midler mod flåtbid, som kan forebygge et bid. Der findes forskellige midler, så det kunne være en god idé at læse en anelse om det enkelte produkt og finde dét, der passer bedst til dig og dit kæledyr. Der eksisterer både medicin og lignende produkter, men også flåtfjernere.

Undgå flåtbid

En anden måde at undgå bid fra flåter på er at gå med lange strømper og lange bukser – især hvis du for eksempel skal gå en tur et udsat sted som kunne være en skov eller en mark med langt græs. Ved at gå i langt tøj får flåterne sværere ved at bide sig fast, hvilket sætter risikoen ned for bid fra flåter. Dog skal du stadig være opmærksom på, at du stadig kan få bid, og du ikke er 100% sikret.

Tjek dig igennem efter en tur i skoven eller lignende

Hvis du har været ude i en skov eller lignende for at gå, er det altid en god idé at tjekke sig selv igennem efterfølgende. Det gælder også børn og kæledyr, hvis de har været med. De mest oplagte steder er knæhase, lysken, armhuler, nakke og andre varme steder på kroppen. Flåter kan nemlig godt lide at opholde sig varme og mørke steder, som nævnte placeringer er. Det kan være en anelse sværere med kæledyr, da de højst sandsynligt har en masse pels, som du skal forholde dig til.