3 råd når du skal indrette køkkenet

Lamper over spisebordet

Skal du indrette køkken? Så handler det altså ikke bare om at rummet bliver skønt at se på, og et godt sted at opholde sig, for køkkenet er nemlig også et arbejdsrum der skal være praktisk til madlavning osv.

Det er også her familien ofte samles og der kan være gang i mange ting, så derfor er det godt at have flere ting med i din overvejelser inden du går i gang med at indrette. Her får du 3 råd du med fordel kan bruge når du indretter køkken.

Start med god komfort

Køkkenet vil først og fremmest være at sidestille med en arbejdsplads, da du eller andre medlemmer i familien kommer til at tilberede mad i køkkenet hver dag.

Du skal derfor tænke over en praktisk placering af arbejdszonerne.

  • Køleskab
  • Forberedelses zone
  • Tilberednings zone (ovn og kogeplade)
  • Rengørings zone (vask)

Ovnen kan med fordel placeres i øjenhøjde, og bruger du den ikke så ofte behøver den måske ikke være samme sted som komfuret.

Tænk over at der ikke er for langt imellem de forskellige stationer så du kommer til at gå meget rundt når du skal tilberede og lave mad.

God belysning

God belysning kan være afgørende for hvordan det er at arbejde og opholde sig i et rum.

Når der er tale om et køkken skal du både sørge for at have god belysning til når du skal lave med, men samtidig også mulighed for at skabe en hyggelig stemning med f.eks. et par lamper over spisebordet der evt. kan justeres i lysstyrke.