Sådan opnår du dine fitness mål

Har du sat dig et mål, men ved ikke hvor du skal starte? Vi har nok alle prøvet at stå d. 1. januar, men en meter lang liste over nytårsforsætter og en tro på, at i år er året det sker. Men når året er omme, er det ofte begrænset hvor langt man kom med den liste. Vi kan alle godt lide idéen om en frisk start. For med en ny start kommer der også nye muligheder. Vi har her samlet nogle tips og tricks til hvordan du kan sætte dig mål og opnå dem.

Skriv det ned

Før du begynder, skal du skriv dine mål ned. Sort på hvidt. At have det skrevet ned fysisk og synligt tilføjer motivation, retning og ansvarlighed. Det fungerer også som motivationsfaktor, du kan vende tilbage til og genvinde dit fokus, hvis du begynder at miste overblikket. Du er godt på vej, hvis du sætter pen på papir.

Sæt dig nogle delmål

Hvis dit mål er at du vil løbe 10 km og din metode for at opnå dette er at løbe mere, kan det være svært at holde sig motiveret. Det er et mål der ligger længere ude i fremtiden og kan være en svær motivationsfaktor på dage hvor du har brug for et ekstra skub. Det kan hjælpe dig at sætte nogle delmål, for eksempel ved at sige “om 2 uger vil jeg løbe 5 km”.

Beløn dig selv

Det er vigtigt at du husker at belønne dig selv når du når dine delmål. Uanset hvad du har sat dig for, er det motiverende når du kan fejre dine sejre. Det kunne enten være en kop kaffe på en café du elsker eller nyt træningstøj til løbeturene. På fusion.dk kan du finde alt det du har brug for til din træning.

Husk at være tålmodig. Det er en proces og Rom blev ikke bygget på en dag. Du må ikke lade tilbagegang stoppe dig fra at opnå dine mål.