Sådan bliver aftensmaden en rig oplevelse hver dag

Aftensmad er en fast del af livet. Foruden den kan intet menneske fungere optimalt. Vi spiser ikke kun aftensmad for at holde os i live, men også for at få positive smagsoplevelser. Det kræver tid og overskud at kokkerere lækker mad hver dag. Her er et par forslag til, hvordan det kan blive blot en lille smule nemmere.

Madplaner

Til det første forslag kan du bruge www.madling.dk, som er en blog, hvorpå der skrives om mad, oplevelser og familieliv. Relevant for forslaget er især madplanerne. Det er nemlig en kæmpe hjælp til at lave mad hver dag, når man har en madplan. Madplanen sørger for, at du forceres til at lave, hvad der står på den og dermed får varieret kost. Når du på forhånd har købt ind efter hele ugens madplan, er der ingen vej udenom, fordi madvarerne alle har en udløbsdato. Har du børn, vil det give det et godt forbillede, at der er fuldstændig styr på maden, selvom alt selvfølgelig ikke behøver være perfekt.

Få tid med familien

Næste forslag til at gøre aftensmaden til en glædelig begivenhed hver dag er at lade alle hjælpe til i køkkenet. Nogle dage kan du lave maden alene, hvis du holder af alenetiden. Andre dage kan der gives plads til, at dine børn og/eller din partner hjælper til. Dine børn vil højst sandsynligt elske at være en del af madlavningen og i fællesskab at arbejde sig frem mod målet: at få mad på bordet. Det er kvalitetstid, som ellers ville være mistet.

Drøm om mad

Et sidste forslag er at betragte madlavningen som en mulighed fremfor en byrde. Når du ikke har overskud til at lave mad, men hvis du tænker på, hvor mange muligheder der er indenfor den kulinariske verden, er det sikkert sjældent, du helt vil miste lysten.