Guide: Sådan kommer du dig over bruddet med en partner

At gå fra en partner vil aldrig blive en nem proces. Ligegyldigt hvem af jer, der i sidste ende afblæser forholdet, kan perioden efter være lang og svær at komme igennem – for hvordan kommer du dig over hjertesorger, og hvordan lægger du jeres mange fællesnævnere bag dig, og begynder at se fremad? Disse svar kan være individuelle og svære at finde frem til. Alligevel finder du her en guide, der måske kan bruges til inspiration, når du skal finde din egen vej.

Fokuser på din egen selvstændighed og velvære

Det vigtigste, når det handler om hjertesorger, er at lade være med at se sig tilbage. Der er ingen grund til at dvæle ved alle ”hvad nu hvis”-spørgsmålene, ligesom der heller ikke kommer nytte ud af at fundere over spildt tid. Det handler om at fokusere på egen fremtid, selvstændighed og velvære. Dette kan du for eksempel gøre ved at drage inspiration fra følgende liste:

  • Sørg for ikke at isolere dig socialt. Når man har været vant til at ses meget med én bestemt person, kan det hurtigt virke ensomt i tiden efter. Sørg for at pleje dine relationer til venner, bekendte og familie, og opdag glæden ved andre mennesker.

  • Når du ikke længere har en fast partner, kan der hurtigt opstå afsavn hvad angår intimitet. Dette kan dog virke som en glimrende anledning til at udforske dig selv og dine egne lyster. Det kan gøres med eller uden sexlegetøj. Et særligt hit hos singlekvinder er for eksempel med en såkaldt dildo, men mulighederne er mange og individuelle.

Det er okay at være vred og ked af det

Husk dog også, at hjertesorger tager tid, og at det er okay at være både vred, skuffet, ked af det og alt derimellem. Vigtigst er, at du får bearbejdet dine følelser til fulde.