Cykelbibs eller almindelige cykelshorts?

Cykler man meget, er det en rigtig god ide at anskaffe sig et ordentligt par cykelshorts eller -bibs. Grunden til dette er, at puden gør det langt mere behageligt for din bagdel, hvis du cykler langt eller meget. Puden sørger nemlig for, at belastningen fra cykelsadlen bliver fordelt mere jævnt. Du skal også sørge for, at det er en ordentlig pude, der er indsat i shortsene. Puden skal helst være ret fast, samtidig med at shortsene generelt skal være åndbare. Dette gør, at selvom du sveder meget på din cykeltur, kommer du ikke til at føle, at du cykler rundt med en våd ble. Men er det så bedst at købe cykelshorts eller cykelbibs?

Forskellen på bibs og cykelshorts er egentlig, at bibs er shorts med seler. Dette gør, at bibsene føles som om, de sidder tættere på kroppen og sørger for, at de ikke falder ned. På denne måde er du også sikret, at man ikke kan se det nederste af ryggen, når du cykler.

Problemet med bibs er ofte, at selerne kan være ubehagelige for kvinder at have på. FUSION har dog lavet bibs, der er specielt lavet til kvinder. Det betyder, at de er lavet til en større barm, hvilket mindsker irritationen over selerne.

I sidste ende handler det egentlig bare om, hvad du bedst kan lide at have på. Bibs kan give lidt mere beskyttelse, men synes du, selerne er irritationsmomenter, så er det helt sikkert bedre at købe almindelige cykelshorts i stedet. Køber du bibs eller shorts i god kvalitet, er der virkelig ikke den store forskel på dem. Derfor er det vigtigste, at du køber det par, du synes, er mest behageligt at have på.

Uanset om du vælger bibs eller shorts, så er det vigtigt, at de sidder tæt og stramt på kroppen – mens de stadig er fleksible og bevægelige – så de ikke bevæger sig på kroppen, når du cykler. Dette mindsker nemlig risikoen for gnavesår.