3 ting, som er fantastiske for den kreative smykke-skaber

Hvis du er vild med at lave smykker, eller bare kunne forestille dig, at det kunne være lige dig at sidde og finde på dine helt egne smykke-designs, så enten kender du en masse materialer til smykker, eller også kunne du nok tænke dig at lære nogen at kende. Måske kan denne lille artikel, som præsenterer fem mere eller mindre anvendte typer af materialer/genstande, som kan bruges til at lave smykker af. Forhåbentligt vil det give dig ny inspiration, og hvis ikke, kan du trøste dig med, at det ikke var den længste artikel i verden.

Perlestave

Perler er normalt runde, så hvad i alverden er perlestave? Svaret er, at en perlestav er en slags lille pind af metal med en lille ”stopklods” i enden. På den pind kan du så proppe dine perler, og stopklodsen vil så stoppe perlerne fra bare at smutte af i den anden ende. Det lyder måske umiddelbart som et lidt fjollet produkt, men meningen med er, at de kan fungere som grundlag for en lang række smykker. Du kan nemlig bøje og tilklippe perlestaven, som du vil, og den er dermed særdeles velegnet til en ting som vedhæng til halskæder og øreringe.

Ting fra naturen

Hvis du finder et virkelig flot stykke bark, eller måske har lidt appelsiner til overs, eller skulle have noget skal fra en kokosnød liggende et sted, eller hvad end du ellers måtte have liggende eller kan finde af spændende ting, så kan du være godt på vej mod at lave et flot og unikt smykke. Her er det kun fantasien der sætter grænser. Nogle ting kan det nok være en fordel at tørre først eller på anden vis konservere, så de ikke rådner.

Perler

Måske et lidt uinspireret forslag, men perler er noget nær grundstoffet for hobby-smykkeskaberen og svære at komme udeom.